[Winactie] Dick Bruna Kerststal

De winnaar is bekend gemaakt, klik hier om te zien wie het is geworden

Dick Bruna heeft al een mooi kerstboek genaamd ‘Kerstmis‘ waarin een beschrijving van het kerstverhaal en de geboorte van Jezus, op eenvoudige wijze verteld wordt. Maar nu is er ook een Dick Bruna kerststal dit is een leuke aanvulling om je kind kennis te laten maken met het kerstverhaal. Kenmerkend aan de stal zijn de eenvoudige figuren en kleuren welke bekend zijn van de Nijntje reeks.

De stal kan in elkaar gezet worden en de 14 losse figuren kunnen naar wens geplaatst worden.  Jozef, Maria, het kindje Jezus maar ook de herders, dieren en koningen zitten in de verpakking. Tijdens het spelen zal niet alleen de fantasie maar ook de fijne motoriek van je kind gestimuleerd worden. Ook zit er een handige opbergkoffertje van karton bij. De stal is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en is gemaakt van stevig MDF en hout.

Klein kritisch punt aan de stal is tevens ook een leuke aanvulling op het dak van de stal, de ster. De ster wordt bevestigd op het dak door de punt van de ster door een klein gaatje te prikken. Wij kunnen ons voorstellen dat door de jaren heen de punt van de ster een keer zal afbreken tijdens het spelen.

Door het unieke ontwerp van Dick Bruna en de handige bijbehorende opbergkoffer vinden wij deze stal een echte aanrader. Wachten tot de winkel open is hoeft tegenwoordig niet meer, hij is online te koop bij de winkel van nijntje en de online winkel van Bruna.

Winactie
Ook nu heeft BestevoorjeKids.nl weer een winactie opgezet om je eigen kerststal te winnen. Maak tot volgende week woensdag 21 december kans door onderstaande instructies uit te voeren.

 1. Word fan van BestevoorjeKids.nl op Facebook door op de ‘vind ik leuk’ knop te klikken
 2. Reageer onder dit artikel (met je naam die overeenkomt op Facebook) met het kerstverhaal dat jij met de stal wilt vertellen aan je kind.

Deze winactie wordt mede mogelijk gemaakt door Bambolino Toys.

You may also like...

65 reacties

 1. jesje bulder schreef:

  mijn dochter van 11 wil haar broetje van 2,5 graag het kerstverhaal uit de bijbel voorlezen bij dir mooie kerst stalletje zodat alles zictbaar is voor hem en niet alleen een verhaal!

 2. Josine Wilms schreef:

  Het ziet er zo vrolijk uit….we hebben kerstboekjes van het kerstverhaal, de kerstboom, maar nog geen kerststal. eigenlijk hoopt eik dat die door de oudste op de kleuterschool geknutseld zou gaan worden, maar helaas. Lijkt me leuk voor Bart(5) en Niels(3).

 3. Eveline Klinkenberg schreef:

  Mijn kids zijn nog erg jong. Momenteel is ons favoriete kerstverhaal: Brammert en Tissie zijn Kwekkie kwijt. Een prachtig prentenboekje uit mijn jeugd over een muisje dat vlak voor kerst haar knuffeleend kwijtraakt. Super schattig!!!

 4. Sandra Derycke schreef:

  Mijn dochtertje is nog wat klein om het kerstverhaal echt te begrijpen (ze is 2,5 jaar), maar door dit kindvriendelijke kerststalletje zou ik haar toch de grote lijnen willen uitleggen. Dat die figuurtjes allemaal heel goed voor het babytje zorgen en hem warm houden. En dat het babytje later een echte lieve held wordt!

 5. Joke Pronk schreef:

  Hier lezen we altijd het verhaal uit de kinderbijbel en onderwijl mogen ze met de kerststal spelen!

 6. Fenneke van der Putten schreef:

  Het verhaal van het ezeltje dat graag naar het kindje jezus wil en door iedereen die hij tegen komt wordt uitgelachen, omdat hij maar een ezel is. Jezus zou niks van hem willen weten. Maar de ezel zet door en komt er uiteindelijk. Ik vind dit verhaal belangrijk en mooi, omdat ik vind dat als je een droom hebt je er voor moet gaan.Dat wil ik mn kinderen mee geven en kerst is helemaal mooi om weer stil te staan bij je dromen.

 7. Carla de Gouw schreef:

  Ik zou graag het verhaal vertellen zoals ze het op school horen. Van het kindje jezus dat in een stal wordt geboren omdat zijn ouders Maria en Jozef geen herberg konden vinden.
  En als mijn kleinste spruit dan over een paar jaar naar groep 3 gaat schenk ik de nijntje stal aan school.

 8. richard welgraven schreef:

  ik wil ermee vertellen dat het belangrijk is om de achtergrond van iets te weten ongeacht geloof rang of stand

 9. Anneliese de Waal schreef:

  Ik zou het verhaal vertellen over de kerstnacht toen Jezus is geboren en over de stal en de wijze uit het oosten…..

 10. Ik zou het simpele bijbelverhaal vertellen met het blokboekje wat we in huis hebben. Dan kan mn peuter de Bruna-figuurtjes erbij zoeken en het naspelen.

 11. Daphne van Bree schreef:

  Dat is simpel! Dick Bruna staat bekend om zijn kinderlijk eenvoudige, maar prachtige boekjes en plaatjes, die zijn internationaal bekend. Daar kan geen fantasieverhaal tegenop.

  Ik koop dus het kerstboek van Dick om het kerstverhaal te ondersteunen wat de kerststal weer versterkt als visueel hulpmiddel.

 12. ingrid schreef:

  Ik zou het leuk vinden wanneer mijn zoon, die voor het eerst stage loopt in klas 3,4,5 van de basisschool aan de hand van deze kerststal, voor het eerst het verhaal over de geboorte van het kindje jezus kan vertellen. En deze leuke stal op school als aandenken aan hem als stagiair aan de klas kan schenken. Opdat ze iedere volgende kerst opnieuw het verhaal aan de nieuwe leerlingen kunnen vertellen aan de hand van deze leuke stal.

 13. maaike dam schreef:

  Het verhaal van jozef en maria en de geboorte van kindje Jezus in de kerststal. Want daar gaat het om met kerst!!

 14. Moniek Slootweg schreef:

  Het ‘echte’ verhaal zoals het in de bijbel staat. Maar dan begrijpelijk voor onze kleine meid.
  Zo mooi!

 15. Mark Peters Rit schreef:

  Ik zou het kerstverhaal ”De spin en het Christuskind” aan mijn zoon vertellen, dit verhaal werd vroeger altijd aan mij verteld. Zo kan ik deze ‘traditie’ voortzetten, en aan mijn eigen kind vertellen, met dit leuke kerststalletje kan ik de verschillende personages in het tradionele verhaal naspelen maar dan in nijntje stijl. Super!

 16. Xaviera Jamie schreef:

  Wat een enorm leuke kerststal. Helemaal van deze tijd. Ik houd me aanbevolen.

 17. anne eelman schreef:

  deze stal is echt leuk, onze kids zijn helemaal in de ban van nijntje
  ik kan opdeze manier echt alles op hun nivo uitleggen en op de juiste dag erbij zetten
  dit gaan ze snappen

 18. Havva Demirel schreef:

  Met dit leuke, vrolijke kerststalletje wil ik het echte traditionele kerstverhaal uitleggen op een kinderlijke manier. Ik vind de kerststal echt helemaal geweldig, en daar mijn zoontje gek is van Nijntje is dit toch echt wel de ideale cadeau voor ons allemaal!

 19. Joy Holland schreef:

  Ik doe graag mee, heel leuk 🙂

 20. Kim Kusters schreef:

  Ik zou het originele kerstverhaal wel vertellen, maar dan in de stijl van Nijntje natuurlijk!
  Kindje Jezus wordt dan natuurlijk kindje Nijntje…en Jozef en Maria worden gewoon de pappa en mamma! Gewoon lekker speels houden!

 21. Ellen Mol Jongerling schreef:

  Ik zou de kinderen zelf het kerstverhaal laten naspelen, fantasie zat en Joyce is al wijs zat als peuterdame die midden in het leven staat. het lijkt me trouwens wel waanzinnig om de kindertjes op de peuterzaal zo wat bij te brengen met de kerstviering.

 22. Nance Doreleijers schreef:

  Ik zou de nadruk leggen op de herdertjes en de schapen, die zagen als eerste de engel en de felle ster. Mijn manneke is erg gek op beestjes en kan schaapjes nu heel goed nadoen. Het liedje de herdertjes lagen bij nachte kan hij al mee brommen:) (mijn manneke is net 2)

 23. Gitt Smans schreef:

  Deze kerststal is echt prachtig. Onze zoon is helemaal in de ban van Nijntje, dus ik denk dat deze kerststal hem ook wel zou bekoren.
  Ik zou hem aan de hand van de figuurtjes uitleggen wie vader Jozef, moeder Maria, kindje Jezus, en de drie koningen zijn… één voor één, figuurtje na figuurtje. Dan zouden we ze samen op het juiste tijdstip in de kerststal plaatsen.

 24. Wilma Daemen schreef:

  Aan mijn eerste kleinkind zal ik later vertellen van het kerstfeest, nu beleef ik het dit jaar voor het eerst met haar.Ze is nl pas 7 weken!

  • BestevoorjeKids.nl schreef:

   Je kan niet vroeg genoeg beginnen! Kerst zal een nog mooier moment zijn zo voor het eerst samen met je kleindochter. Geniet van de kerstdagen.

 25. Tamara Mj schreef:

  wij houden van zingen! Bij deze prachtige stal is het volgende liedje wel heel toepasselijk:

  In een heel klein kribbetje,
  het was van stro en hout.
  Lag een heel klein kindje
  waar iedereen van houdt.
  Jozef en Maria die waren er ook bij,
  het kleine kindje lachte en
  iedereen was blij.

 26. Ilse Brinkhuis schreef:

  Ik zou op een kinderlijke manier vertellen met dit kerststalletje hoe het kindje jezus geboren is, en over de herdertjes zoals het me vroeger zelf verteld is als kind door mijn ouders:)

  • BestevoorjeKids.nl schreef:

   Het is erg leuk om te gebruiken tijdens het vertellen. Het boek van Dick Bruna ‘Kerstmis’ is trouwens ook echt een aanrader!

 27. Jess vd Wal schreef:

  Ik zou het traditionele kerstverhaal uitleggen, hoewel ik denk dat mijn zoontje alleen maar oog zal hebben voor de kameel, hij is helemaal gek van kamelen namelijk. Wat een prachtige kerststal, echt op hun niveau.

 28. Anita schreef:

  Met de kerststal van Dick Bruna zou ik aan mijn zoontje oa vertellen over het Kerstfeest, de viering en herdenking van de geboorte van Gods eniggeboren Zoon, Jezus Christus, in Bethlehem.

 29. rilana schreef:

  Dick Bruna zo mijn favoriet en dan het mooiste verhaal wat er is het kerstverhaal dat wil toch iedereen graag hebben??

 30. Jilke Zjiel schreef:

  Met dit leuke, vrolijke kerststalletje wil ik het echte traditionele kerstverhaal uitleggen op een simpele, aansprekende manier.

 31. anitadiepeveen schreef:

  ik zou het verhaal van het kindje Jezus, zijn vader Jozef en moeder Maria beeldend kunnen vertellen. Wij zijn niet echt kerkelijk, maar het is toch goed als je je kind wat kennis kunt bijbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *