Spin & Sounds Zebra van Fisher-Price Toys

Bij de naam Spin & Sounds Zebra moet je misschien even nadenken. Maar eigenlijk zegt de naam precies wat het is; een zebra waar je op kan draaien, die geluid maakt en vooral waar je heel veel lol op kan beleven. Het is een beetje alsof je het hobbelpaard uit de speeltuin strepen geeft en mee naar binnen neemt.

De zebra is bedoelt voor kinderen van 1 tot 3 jaar. Maar ook bij deze test bleek dat de zebra erg in trek is bij kinderen jonger dan 1 jaar. Want ook voor baby’s is de zebra een genot om naar te kijken. En met een beetje hulp van papa of mama kan ook de eerste ‘hobbel’ ervaren worden.

Belangrijk bij speelgoed waar je kind op gaat zitten is dat het goed en stevig in elkaar zit. Gelukkig kunnen wij met volle overtuiging spreken over een zebra die stevig op zijn poten staat. Het is praktisch onmogelijk om met de zebra om te vallen. Hier zorgen de 6 metalen poten voor die stevig met elkaar verbonden zijn. En ook het veer mechanisme zit solide in elkaar. Je merkt dat er goed gebruik is gemaakt van de combinatie metaal en plastic.

Leuk detail is dat Fisher-Price Toys de zebra zo heeft gemaakt dat hij alleen om zijn as kan draaien op het moment dat je kind erop zit. Op die manier kunnen kinderen gemakkelijker zelf op- en afstappen. Ook merk je dat duidelijk is nagedacht over het stevig kunnen vasthouden van de zebra. Het handvat zit op de juiste hoogte en is niet te dik, zodat kleine kinderhandjes het goed vast kunnen houden.

Als je dit leest denk je misschien dat het ingewikkeld in elkaar te zetten is maar ook dat valt enorm mee. Het geheel bestaat uit 6 poten, 6 verbindingen voor bij de poten, de zebra zelf en het handvat. Het enige dat je nog nodig hebt buiten de inhoud van de doos is een schroevendraaier, drie penlite batterijen (AA) en vijf minuten van je tijd.

Leuk aan de zebra is ook dat het geen typisch jongens of meisjes speelgoed is. Iedereen vind het leuk om ‘paardje te rijden’. Ook het kleurgebruik is hierop aangepast. De voornaamste kleuren zijn wit, groen, oranje, rood en paars. Een heel scala aan kleuren waar ieder kind vrolijk van wordt.

Om het feest compleet te maken heeft Fisher-Price Toys ook een bewegingssensor ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat zodra je kind op de zebra speelt er leuke melodietjes gespeeld worden met tussendoor grappige paarden geluiden. Ook gaan er bij de handgrepen rode lampjes aan en uit. Dit alles zorgt ervoor dat kinderen het fantastisch vinden om hiermee te spelen.

Als verbeterpunt zouden we graag de hoogte kunnen instellen zodat de kleinere kinderen sneller met hun voeten bij de grond kunnen. Misschien kan daardoor de leeftijd waar de zebra voor bedoelt is, ook nog uitgebreid worden.

Onze conclusie is dat deze Spin & Sounds Zebra van Fisher-Price Toys ons enorm heeft verrast. Het leek ons al leuk speelgoed maar zodra je de gezichten van de kinderen ziet dan weet je dat het toch iets extra’s heeft. Gelukkig is door de stabiliteit van de zebra de zorgen over veiligheid weggenomen. Daarbij zorgen de grappige paarden geluiden terwijl je kind ‘paardje aan het rijden is’ wel voor een lach op het gezicht van ouders.

Hieronder een filmpje van een meisje die erg blij is met haar Spin & Sounds Zebra

You may also like...

1 reactie

  1. emmy schreef:

    pin & Sounds Zebra van Fisher-Price Toys
    waar kan je deze bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *