Speelkleed van KidZ ImpulZ

Vorig jaar waren wij op zoek naar een boxzak en zijn we al ‘googlend’ terecht gekomen bij Kidz ImpulZ. Daar vonden we een erg leuke boxzak en konden we onze eigen kleuren bepalen. Dat was onze kennismaking met Kidz ImpulZ, maar dat was zeker niet ons laatste bezoekje. Wat hebben ze daar toch veel leuke spullen.

Ze hebben o.a. kleuterstoelen, zitzakken, aankleedkussens, (dream)tipi’s, speelkleden, boxzakken, opbergzakken en overal kan je jouw eigen tekst op laten borduren. Ze omschrijven hun collectie zelf met: “Zit, Lig, Speel, Lounge! Weg met zoete printjes en lieve plaatjes: de KidZ ImpulZ collectie is gewoon stoer, cool en heel handig!”. En hier sluiten wij ons bij aan.

Speelkleed in formaat LARGE

Ditmaal hebben wij hun speelkleed formaat L door de test gehaald.Wat gelijk opvalt zodra het speelkleed geleverd wordt is dat formaat L ook echt LARGE is. Hij is 140 bij 200 cm en dat is een verademing in vergelijking met andere kleden waar je kindje na 1 keer rollen al vanaf ligt. Dit kleed is zo groot dat papa en mama er zelfs ook nog op passen.

Heb je liever een iets kleiner of misschien zelfs nog een slag groter? Geen probleem, het speelkleed is te bestellen in de maten S (140 bij 150 cm) , M (140 bij 180 cm), L (140 bij 200 cm) en XL (200 bij 200 cm).

Kwaliteit

Het tweede wat opvalt aan het speelkleed is dat hij is gemaakt van nylon. Dit is een groot pluspunt ten opzichte van stoffen speelkleden. Nylon is bijvoorbeeld afneembaar. Erg handig voor als er wat kwijl of spuug van de kleine opkomt. Wij hadden gelijk al een vlek gemaakt door de haarolie die op het hoofdje van ons kindje zat. Maar met een beetje Dettol Multi reiniger hadden we dit in een paar keer vegen al weer schoon.

Kidz ImpulZ heeft ook speciale buiten speelkleden, maar door het nylon is het normale speelkleed ook zo sterk dat hij prima buiten te gebruiken is. Het lijkt ons ideaal om dit speelkleed op de camping of op het strand te gebruiken. Ook een tuin met alleen tegels wordt met dit kleed een stuk aangenamer voor je kind(eren).

Het kleed is gevuld met 400 gram vlies (+/- 4 cm dik) waardoor hij lekker zacht aanvoelt. Vind je dit nog niet zacht genoeg, dan is dit grote kleed ook makkelijk op te vouwen waardoor hij helemaal dik en zacht wordt. Het vouwen is makkelijk gemaakt doordat het kleed in 9 vakken is opgedeeld door middel van stiksels.

Om ervoor te zorgen dat elke klant deze kwaliteit ook echt krijgt wordt elk speelkleed op maat en kleur (2 kleuren is ook mogelijk) voor de klant gemaakt  in Nederland. Elk speelkleed is uniek in tegenstelling tot andere speelkleden die meestal door middel van massaproductie gemaakt worden.

Alle kleuren van de regenboog

Alle kleuren is misschien overdreven,  maar veel zijn het er wel. Bij het bestellen kan namelijk gekozen worden uit 18 verschillende kleuren.

Het speelkleed is te verkrijgen in de kleuren turquoise, legergroen, zand, antraciet, lime, geel, fuchia, rood, oranje, donker bruin, wit, olijfgroen, zwart, muisgrijs, paars, donkerblauw, kobaltblauw en aqua.

Kosten

De prijs van het speelkleed hangt af van het formaat. S, M, L en XL kosten respectievelijk € 74,95, € 84,95, € 94,95 en € 129,95. Hierbij maakt het niet uit welke kleur je kiest. Kies je ervoor om er iets op te laten borduren dan komt er nog € 5,95 bij. Voor de verzendkosten vragen ze een bijdrage van € 6,75.

Conclusie

Als je dit kleed alleen aanschaft als speelkleed dan vinden wij daarvoor de prijs redelijk hoog. Maar dit kleed kan dan ook voor meer gebruikt worden als alleen een standaard speelkleed. Ook na het rollen en kruipen van je kind is het een mooie speelplek in de kamer, tuin of terras. Hij zal jaren lang meegaan, kan gemakkelijk buitenhuis gebruikt worden en als hij vies is maak je hem gemakkelijk schoon. Ofwel als je het geld er voor over hebt dan krijg je er een prachtig speelkleed voor terug die je nog vele jaren zal gebruiken.

Een speelkleed bestellen? Kijk op de speelkleed pagina van KidZ ImpulZ.

TIP: Regelmatig lopen er acties op hun site. Om op de hoogte te blijven kan je ook de facebook pagina van KidZ ImpulZ bekijken.

You may also like...

3 reacties

  1. Suzan schreef:

    Wat een leuk kleed!

    Wij vinden ook die Tipi zo leuk van KidzImpulz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *