Little People Wheelies supersnelle autobaan

Bestevoorjekids.nl is op zoek gegaan naar een leuk verjaardagscadeau voor een kindje van 1 jaar. Na een speurtocht op internet kwam we al vaak het speelgoed van Little People tegen. Dit speelgoed gaat lang mee, is tot latere leeftijd leuk om mee te spelen en is duurzaam waardoor een volgend kind of buurtkindjes er nog jaren plezier van kunnen hebben. Wij hebben de Little People Wheelies supersnelle autobaan getest.

Voor het spelen met de baan kan beginnen moet de baan in elkaar gezet worden. De baan bestaat ongeveer uit 15 onderdelen en zit na 10 minuten stevig in elkaar. Door een aantal kleine schroefjes wordt de baan extra stevig. Hierdoor kunnen kinderen zich goed vasthouden aan de baan van 70 cm hoog.

Het eerste dat ons opviel was de hoeveelheid details die er op de baan zitten. Kinderen kunnen tijdens het racen met de autootje een broodje halen bij de bakker, even naar de garage voor een servicebeurt of even langs bij de speelgoedwinkel. Daarnaast zijn natuurlijk de twee racebanen de grootste attractie. Deze maken de baan een fantastische speelervaring voor kinderen van 1 t/m 5 jaar. De auto’s racen je om de oren en komen tot stilstand beneden bij het tankstation of de slagboom.

Om de fantasie nog meer te stimuleren is bij het tankstation een sensor ingebouwd. Hierdoor hoor je verschillende autogeluiden op het moment dat er een auto voorbij of tot stilstand komt. Ook hoor je een realistisch tank geluid op het moment dat je de slang naar beneden haalt en dit stopt weer zodra de slang weer omhoog is. Echt FANTASTISCH!

De ‘testkinderen’ hebben urenlang plezier gehad met de baan. De baan is hoog maar is niet heel breed zoals een gewone racebaan, dus hij neemt niet heel veel ruimte in beslag en dat is ook wel eens lekker voor de papa’s en mama’s. Het groene handvat maakt hem makkelijk draag- en verplaatsbaar.

De baan is uit te breiden met verschillende wheeliesauto’s die los verkrijgbaar zijn. Bij de baan worden 2 twee mooie wheelies geleverd. Dit zijn Eddie in zijn rode en Roberto in zijn zwarte raceauto.

De lift aan de zijkant van de baan is erg leuk om auto’s mee naar boven te vervoeren. Met een ratelend geluid kan je de lift omhoog en omlaag bewegen. En door kleine uitsparingen in de lift blijven de wielen van de auto stilstaan en zal de auto niet snel vallen. Overigens lijkt ons dit onderdeel wel het meest kwetsbare deel van de baan.

Bij de baan wordt ook een Little People Wheelies DVD meegeleverd. Deze gaat over de ontmoeting tussen Eddie en Roberto. Het leuke aan de DVD is dat de kinderen op TV dezelfde auto’s zien als waar ze zelf mee spelen. Bij ons gingen de kinderen gelijk het verhaal van TV naspelen op de baan.

Tot slot zetten we nog even de voor- en nadelen van deze baan voor u op een rijtje:

Voordelen

  • Sensor met geluidjes
  • Compacte racebaan
  • Uit te breiden met andere auto’s
  • Details die de fantasie stimuleren
  • Meegeleverde DVD

Nadelen

  • Geen batterijen meegeleverd
  • Duurzaamheid van de lift

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *