Little People Wheelies Fun Park

Little People Wheelies Fun Park

Een aantal maanden geleden hebben jullie de review van de Little People Wheelies supersnelle autobaan kunnen lezen. Met veel plezier hebben wij toen de autobaan getest en we waren dus ook heel blij met het bericht dat er een opvolging van deze baan uit is, de Little People Wheelies Fun Park. Nog blijer waren we met het feit dat BestevoorjeKids.nl deze gloednieuwe baan onder de loep mochten nemen.

Bij het openen van de doos viel ons als eerst de vele vrolijke kleuren op. Alleen dit tovert al een lach op het gezicht. Alle onderdelen zijn vrolijk gekleurd. Het tweede dat opvalt is het formaat. Zonder dat hij in elkaar zit is al te zien dat deze autobaan van redelijk formaat is. Zodra eenmaal alle onderdelen in elkaar zitten is de autobaan 75 cm hoog!

Voor het in elkaar zetten heb je een normaal formaat schroevendraaier nodig en 5 minuten de tijd. Veel onderdelen zitten in elkaar geklikt en voor de stevigheid zijn er nog een aantal schroefjes aan de onderkant te bevestigen. Alle onderdelen zijn, zoals je van Fisher-Price ook verwacht, van hoogwaardig plastic dus over de kwaliteit niks dan lof.

En dan zit de baan in elkaar en kan je de baan gaan proberen met de 2 bijgeleverde Wheelies autootjes of een autootje uit je eigen Little People Wheelies collectie. Van bovenaf zijn er 2 wegen om te kiezen:

  • De steile afdaling met looping is onze favoriet. Je plaatst het autotootje bovenaan de afdaling en door een druk op de knop schiet hij naar beneden. Eenmaal beneden heeft hij zo’n snelheid dat hij met gemak de looping trotseert en vervolgens de schans neemt. Deze schans is in 2 standen in te stellen. Bij lage stand sluit hij aan met de vloer en rijd het autotootje het verst door. Bij ons reed hij regelmatig 6 meter ver over de laminaat vloer. Bij de hoge stand neemt de auto een sprongetje voor hij op de grond terecht komt.
  • De rondrit met geluid is de tweede afdaling waarbij de auto met een aantal rechtse bochten naar beneden rijd. Door de goed gevormde bochten vliegen de auto’s niet uit de bocht en maken ze niet te veel snelheid. Aan het einde van de afrit zit een schakelaar waar de auto overheen gaat en dan een melodietje afspeelt.

De Little People Wheelies Fun Park is net als zijn voorganger voorzien van veel leuke details. Zo wordt bijvoorbeeld de fantasie van kinderen geprikkeld door de mooie opdrukken, de geluiden die je hoort als je aan het rad aan de zijkant draait en de ‘parkeerplaatsen’ waar je naar het restaurant kan gaan.

Little People Wheelies Funpark 2 kantenFisher-price heeft deze Little People Wheelies Fun Park ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 5 jaar maar zoals met veel speelgoed vinden ook kinderen buiten deze categorie de autobaan enorm interessant.

Houd er bij de aanschaf van deze Little People Wheelies Fun Park wel rekening mee dat er geen batterijen zijn meegeleverd en je wel een speciaal plekje zal moeten reserveren want klein is deze autobaan niet te noemen.

Hieronder nog een grappig filmpje van een Amerikaanse speelgoed website over de Little People Wheelies Fun Park

You may also like...

1 reactie

  1. Godefridas schreef:

    Wooow, lijkt een super toy! Bedankt voor de review. Ik ga er meteen één halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *