(Hoe) werkt de Nijntje slaaptrainer?

Is je kind oud genoeg om de overstap te maken van een ledikant naar een junior- of groot bed? Dan heeft je kind ook de vrijheid om uit bed te gaan, en sommige kinderen maken daar ’s ochtends dankbaar gebruik van. Je kind kan immers nog geen klok kijken dus zodra hij of zij wakker wordt is de dag begonnen. Om je kind te leren tot een bepaalde tijd in bed te blijven, kan je gebruik maken van de Nijntje slaaptrainer. Om te kijken of en hoe de slaaptrainer werkt hebben wij hem 2 weken gebruikt, samen met ons zoontje van 3,5 jaar.

Nijntje slaaptrainer inhoud doos

 

Zodra je de doos uitpakt vind je naast de slaaptrainer ook de meertalige handleiding (inclusief NL). De slaaptrainer werkt op 3 AA batterijen welke niet zijn meegeleverd.

Nadat je de handleiding hebt doorgenomen neem je de slaaptrainer en draai je deze om. Je ziet daar 2 luikjes:

  • Nijntje slaaptrainerDe eerste is voor het batterijen vakje welke alleen te openen is met een schroevendraaier. Wel zo veilig voor je kind dus.
  • De tweede is voor het instellen van de tijd en het alarm.

Na het plaatsen van de batterijen in het ene luikje kan je in het andere luikje met het draaiwieltje de analoge klok, en met de knoppen de digitale klok, met de tijd gelijk zetten.

Zodra de klok gelijk staat is het tijd om in te stellen hoe laat Nijntje wakker moet worden. Dit doe je eenvoudig door tweemaal op de ‘mode’ knop te drukken en daarna met de ‘uur’ en ‘minuten’ knop de gewenste tijd in te stellen wanneer Nijntje wakker moet worden. Zodra je dit gedaan hebt is Nijntje klaar om te gaan slapen. Zodra je kind naar bed gaat kan je samen Nijntje ‘naar bed brengen’. Je laat Nijntje slapen door de grote groene knop op het bedrand een aantal seconden in te drukken. Nijntje haar ogen sluiten en daarmee is de wekker gezet. Op het ingestelde tijdstip zal ze wakker worden en het Nijntje liedje afspelen. Nijntje slaaptrainer

Om de analoge klok te laten verlichten druk je kort op de groene knop. Wel jammer is dat de ogen van Nijntje niet verlichten, dit maakt het lastig om in het donker te zien of Nijntje al wakker is.

Het leuke hieraan is dat je samen met je kind Nijntje naar bed brengt. Ons zoontje vond het daarna ook leuk om zelf onder de dekens te kruipen. Wij moesten zelfs zachtjes hem welterusten zeggen want anders zou Nijntje wakker worden. Wel was het tijdens de eerste paar dagen spannend voor hem wanneer Nijntje nou wakker ging worden. Ver voor tijd riep hij ons om te vragen waarom Nijntje nog niet wakker was. Maar na een paar dagen was de spanning ervan af en werd hij regelmatig gewekt door Nijntje.Nijntje Slaaptrainer Doos

Wij hebben de indruk dat de slaaptrainer wel geholpen heeft bij het langer in bed blijven liggen. De afspraak met je kind is ook heel duidelijk en leuk. Als Nijntje haar ogen open zijn mag je uit bed komen. Maar los daarvan vinden wij het ontwerp alleen al super leuk waardoor de slaaptrainer ook gewoon een leuke klok voor op de kinderkamer is.

 

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *